MĄKA ORKISZOWA GŁADKA
Mąka orkiszowa to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka orkiszowa razowa charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka gryczana razowa nadaje się do pieczenia słonych i słodkich ciast, racuchów, naleśników i muffinów lub do przygotowywania quiche, placków i herbatników. Można ją wykorzystywać również jako domieszkę do ciasta z mąki orkiszowej i pszennej. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA ŻYTNIA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA RYŻOWA
Nasza mąka ryżowa nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia herbatników, chleba, naleśników, klusek, knedli i wielu innych wytrawnych i słodkich potraw. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA PSZENNA GŁADKA (TYP 530)
Mąka pszenna TYP 530 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA PÓŁGRUBA-KRUPCZATKA
Mąka pszenna TYP 400 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA KRUPCZATKA
Mąka pszenna krupczatka nadaje się przede wszystkim do przygotowywania potraw gotowanych i mącznych przystawek.
WięcejMĄKA ORKISZOWA BIO TYP 630
Mąka orkiszowa BIO to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA RAZOWA BIO
Mąka orkiszowa razowa BIO charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA ŻYTNIA RAZOWA BIO
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA PSZENNA RAZOWA BIO
Mąka pszenna razowa BIO jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejZAINSPIRUJ SIĘ INNYMI ŚWIETNYMI PRZEPISAMI PERNERKI
wszystkie przepisyO ORKISZU
Pszenica orkisz jako roślina uprawna hodowana jest już od tysiącleci, lecz w związku z masową popularyzacją pszenicy uszlachetnianej prawie zupełnie zniknęła z czeskiego jadłospisu. Obecnie przeżywa powrót na scenę gastronomiczną.
DO CZEGO SIĘ NADAJE
Mąka orkiszowa nadaje się do przygotowywania wytrawnych i słodkich potraw i pieczywa. Powodzeniem cieszą się bułki orkiszowe, croissanty, ciasta, gofry, pączki, naleśniki, racuchy, torty, muffiny, ciastka i inne wypieki, którym nadaje typowy delikatny smak i zapach orzecha laskowego. Mąkę orkiszową można wykorzystać w ten sam sposób, co zwykłą mąkę pszenną, z którą można ją w dowolnych proporcjach mieszać lub całkowicie ją zastąpić.
Mąkę orkiszową mielimy z wykorzystaniem jedynej w swoim rodzaju technologii mielenia, która znacznie mniej uszkadza ziarna skrobiowe. Pernerka ma dzięki temu wyjątkowe właściwości, jeżeli chodzi i o pieczenie.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartości odżywcze w porcji 100 g.
-
Wartość odżywcza1463 kj / 346 kcal
-
Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,5 g / 0,3 g
-
WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY65,7 g / 0,3 g
-
Białka13,7 g
-
Sól0,0 g
-
Błonnik7,2 g
-
TT630