MĄKA ORKISZOWA GŁADKA
Mąka orkiszowa to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka orkiszowa razowa charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka gryczana razowa nadaje się do pieczenia słonych i słodkich ciast, racuchów, naleśników i muffinów lub do przygotowywania quiche, placków i herbatników. Można ją wykorzystywać również jako domieszkę do ciasta z mąki orkiszowej i pszennej. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA ŻYTNIA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA RYŻOWA
Nasza mąka ryżowa nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia herbatników, chleba, naleśników, klusek, knedli i wielu innych wytrawnych i słodkich potraw. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA PSZENNA GŁADKA (TYP 530)
Mąka pszenna TYP 530 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA PÓŁGRUBA-KRUPCZATKA
Mąka pszenna TYP 400 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA KRUPCZATKA
Mąka pszenna krupczatka nadaje się przede wszystkim do przygotowywania potraw gotowanych i mącznych przystawek.
WięcejMĄKA ORKISZOWA BIO TYP 630
Mąka orkiszowa BIO to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA RAZOWA BIO
Mąka orkiszowa razowa BIO charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA ŻYTNIA RAZOWA BIO
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA PSZENNA RAZOWA BIO
Mąka pszenna razowa BIO jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejZAINSPIRUJ SIĘ INNYMI ŚWIETNYMI PRZEPISAMI PERNERKI
wszystkie przepisyO RYŻU
Ryż zaliczany jest do najstarszych roślin uprawnych. Po raz pierwszy zaczęto go uprawiać w Australii i istnieją dowody o jego popularności w dorzeczu chińskiej Perłowej Rzeki przed 8 200 - 13 500 laty. Niezależnie uprawiano go również w Amazonii. Dziś mamy tysiące rodzajów ryżu, które pokrywają blisko 20% łącznego światowego spożycia produktów spożywczych.
DO CZEGO SIĘ NADAJE
Nasza mąka ryżowa została zmielona z wysokiej jakości ryżu Arborio uprawianego we Włoszech. Nadaje się do wypieków wytrawnych i słodkich, do przygotowywania herbatników, ciast, chleba, naleśników, makaronu, knedli i innych potraw. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Drobno mieloną mąkę ryżową mielimy z wykorzystaniem jedynej w swoim rodzaju technologii mielenia, która znacznie mniej uszkadza ziarna skrobiowe. Pernerka ma dzięki temu wyjątkowe właściwości, jeżeli chodzi i o pieczenie.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartości odżywcze w porcji 100 g.
-
Wartość odżywcza1530 kj / 361 kcal
-
Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,3 g / 0,9 g
-
WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY78,6 g / 0,3 g
-
Białka7,6 g
-
Sól0,0 g
-
Błonnik2 g
-
T