PSZENICA

Wykopaliska archeologiczne świadczą o uprawie pszenicy jednoziarnistej na terytorium Iranu już 6 000 lat p.n.e. Na terytorium Czech pszenica zwyczajna dotarła 5 000 lat p.n.e. W pszenicę do produkcji naszych mąk zaopatrujemy się u naszych sprawdzonych rolników w Czechach z certyfikatem zboża pochodzącego z upraw ekologicznych.

DO CZEGO SIĘ NADAJE

Mąka pszenna TYP 400 jest ulubionym składnikiem do pieczenia bab, pierników, biszkoptów i innych potraw. Można ją łączyć z mąką pszenną TYP 530, orkiszową lub inną drobno mieloną mąką.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w porcji 100 g.

  • Wartość odżywcza

    1499 kJ / 354 kcal
  • Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,2 g / 0,7 g
  • WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY
    71 g / 0,3 g
  • Białka
    12,7 g
  • Sól
    0,0 g
  • Błonnik
    4 g
  • T
    T400

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.