PSZENICA

Wykopaliska archeologiczne świadczą o uprawie pszenicy jednoziarnistej na terytorium Iranu już 6 000 lat p.n.e. Na terytorium Czech pszenica zwyczajna dotarła 5 000 lat p.n.e. W pszenicę do produkcji naszych mąk zaopatrujemy się u naszych sprawdzonych rolników w Czechach z certyfikatem zboża pochodzącego z upraw ekologicznych.

DO CZEGO SIĘ NADAJE

Mąka pszenna TYP 530 jest ulubionym składnikiem do przygotowywania bułek, croissantów, ciast, gofrów, pączków, naleśników, racuchów, tortów, muffinów, ciastek i innych wypieków. Nadaje się do zagęszczania zup lub sosów i można ją łączyć również z innymi rodzajami mąk pszennych i niepszennych.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w porcji 100 g.

  • Wartość odżywcza

    1514 kJ / 357 kcal
  • Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,1 g / 0,6 g
  • WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY
    72,4 g / 0,9 g
  • Białka
    12,5 g
  • Sól
    0,0 g
  • Błonnik
    3,7 g
  • T
    T530

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.