MĄKA ORKISZOWA GŁADKA
Mąka orkiszowa to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka orkiszowa razowa charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka gryczana razowa nadaje się do pieczenia słonych i słodkich ciast, racuchów, naleśników i muffinów lub do przygotowywania quiche, placków i herbatników. Można ją wykorzystywać również jako domieszkę do ciasta z mąki orkiszowej i pszennej. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA ŻYTNIA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA RYŻOWA
Nasza mąka ryżowa nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia herbatników, chleba, naleśników, klusek, knedli i wielu innych wytrawnych i słodkich potraw. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA PSZENNA GŁADKA (TYP 530)
Mąka pszenna TYP 530 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA PÓŁGRUBA-KRUPCZATKA
Mąka pszenna TYP 400 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA KRUPCZATKA
Mąka pszenna krupczatka nadaje się przede wszystkim do przygotowywania potraw gotowanych i mącznych przystawek.
WięcejMĄKA ORKISZOWA BIO TYP 630
Mąka orkiszowa BIO to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA RAZOWA BIO
Mąka orkiszowa razowa BIO charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA ŻYTNIA RAZOWA BIO
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA PSZENNA RAZOWA BIO
Mąka pszenna razowa BIO jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejZAINSPIRUJ SIĘ INNYMI ŚWIETNYMI PRZEPISAMI PERNERKI
wszystkie przepisyO GRYCE
Gryka to zboże rzekome pochodzące z himalajskiej części Chin, które swoją nazwę („tatarka”) zawdzięcza tatarskim najeźdźcom, którzy ją ze sobą przywieźli do Europy. W ostatnich czasach staje się coraz bardziej popularna jako element zdrowego żywienia.
DO CZEGO SIĘ NADAJE
Mąka gryczana razowa nadaje się do pieczenia słonych i słodkich ciast, racuchów, naleśników i muffinów lub do przygotowywania quiche, placków i herbatników. Można ją wykorzystywać również jako domieszkę do ciasta z mąki orkiszowej i pszennej. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Mąki razowe mielimy z wykorzystaniem wyjątkowej technologii mielenia, która jako jedyna na skalę krajową jest w stanie zemleć mąkę razową na mąkę drobno mieloną, przy czym znacznie mniej uszkadza ziarna skrobiowe. Pernerka ma dzięki temu wyjątkowe właściwości, jeżeli chodzi i o pieczenie, zawiera wszystkie cenne składniki z całego ziarna zboża.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartości odżywcze w porcji 100 g.
-
Wartość odżywcza1485 kj / 351 kcal
-
Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,1 g / 2,5 g
-
WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY65,6 g / 0,8 g
-
Białka12,2 g
-
Rutyna130 mg
-
Sól0,0 g
-
Błonnik6 g
-
T