MĄKA ORKISZOWA GŁADKA
Mąka orkiszowa to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka orkiszowa razowa charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka gryczana razowa nadaje się do pieczenia słonych i słodkich ciast, racuchów, naleśników i muffinów lub do przygotowywania quiche, placków i herbatników. Można ją wykorzystywać również jako domieszkę do ciasta z mąki orkiszowej i pszennej. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA ŻYTNIA PEŁNOZIARNISTA GŁADKA (RAZOWA)
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA RYŻOWA
Nasza mąka ryżowa nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia herbatników, chleba, naleśników, klusek, knedli i wielu innych wytrawnych i słodkich potraw. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
WięcejMĄKA PSZENNA GŁADKA (TYP 530)
Mąka pszenna TYP 530 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA PÓŁGRUBA-KRUPCZATKA
Mąka pszenna TYP 400 jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejMĄKA PSZENNA KRUPCZATKA
Mąka pszenna krupczatka nadaje się przede wszystkim do przygotowywania potraw gotowanych i mącznych przystawek.
WięcejMĄKA ORKISZOWA BIO TYP 630
Mąka orkiszowa BIO to dobra alternatywa dla mąki pszennej. Dodaje potrawom smaku i zapachu orzecha laskowego, można ją łączyć z mąką pszenną lub całkiem ją zastąpić.
WięcejMĄKA ORKISZOWA RAZOWA BIO
Mąka orkiszowa razowa BIO charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem orzecha laskowego i możne ją w dowolnych proporcjach mieszać ze zwykłą mąką pszenną lub całkowicie ją w kuchni zastąpić.
WięcejMĄKA ŻYTNIA RAZOWA BIO
Mąka żytnia razowa nadaje się do pieczenia chleba, przygotowywania zakwasu lub do ciast typ piernik.
WięcejMĄKA PSZENNA RAZOWA BIO
Mąka pszenna razowa BIO jest odpowiednia do robienia wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych do pieczenia potraw wytrawnych i słodkich.
WięcejO ŻYCIE
Żyto cieszy się popularnością zwłaszcza w Europie Wschodniej, Środkowej i Północnej, dokąd trafiło wraz z nadejściem Słowian po epoce brązu. Pod jego uprawę najlepsze są obszary położone na większych wysokościach nadmorskich, dlatego dobrze powodzi mu się przede wszystkim w regionach położonych u podnóży gór.
DO CZEGO SIĘ NADAJE
Mąka żytnia razowa nadaje się do wypieku domowego chleba i do zakwasu, do przygotowywania wytrawnych i słodkich potraw oraz do słodkiego pieczywa. Lubimy rogaliki i naleśniki z żytniej mąki, tort miodowy i inne przepisy. Mąkę żytnią można wykorzystać bez dodatków lub w połączeniu z mąką orkiszową lub pszenną. Aby ciasto dobrze wyrosło trzeba na każde 4 porcje mąki żytniej dodać jedną porcję jasnej mąki orkiszowej lub pszennej.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartości odżywcze w porcji 100 g.
-
Wartość odżywcza1446 kJ / 343 kcal
-
Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,8 g / 1,4 g
-
WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY61,2 g / 0,7 g
-
Białka12,4 g
-
Sól0,0 g
-
Błonnik16 g
-
T