PSZENICA

Wykopaliska archeologiczne świadczą o uprawie pszenicy jednoziarnistej na terytorium Iranu już 6 000 lat p.n.e. Na terytorium Czech pszenica zwyczajna dotarła 5 000 lat p.n.e. W pszenicę do produkcji naszych mąk zaopatrujemy się u naszych sprawdzonych rolników w Czechach z certyfikatem zboża pochodzącego z upraw ekologicznych.

DO CZEGO SIĘ NADAJE

Mąka pszenna razowa BIO jest ulubionym składnikiem do przygotowywania bułek, croissantów, ciast, gofrów, pączków, naleśników, racuchów, tortów, muffinów, ciastek i innych wypieków. Nadaje się do zagęszczania zup lub sosów i można ją łączyć również z innymi rodzajami mąk pszennych i niepszennych.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w porcji 100 g.

  • Wartość odżywcza

    1503 kj / 356 kcal
  • Tłuszcze / w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    2,3 g / 0,9 g
  • WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE / W TYM CUKRY
    63,6 g / 0,3 g
  • Białka
    13,9 g
  • Sól
    0,0 g
  • Błonnik
    12,5 g
  • T
    T1800

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.