ŻYTNIE NALEŚNIKI SZPINAKOWE
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki żytniej razowej Pernerka BIO
- 2 jaja
- 150 g rozmrożonego szpinaku – lub świeżego
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
NADZIENIE
- Opakowanie serka kanapkowego
- Garść posiekanej dymki
- Garść czerwonej i żółtej papryki pokrojonej w kawałki
- Sól, pieprz
RADY I SZTUCZKI:
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki na ciasto umieść w robocie i zmiksuj do osiągnięcia gładkiej masy, ciasto będzie płynne jak zwykłe naleśniki, w razie potrzeby można je jeszcze rozrzedzić wodą.
Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie.
Naleśniki smaż na oliwie, a następnie nakładaj na nie nadzienie.
Można podawać na ciepło lub na zimno.