ROLKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

Share on Facebook
23 porcji
1 / 5stopień trudności
35 min

SKŁADNIKI:

CIASTO:

  • 50 g twardego twarogu
  • 60 g dowolnej substancji słodzącej (my dodaliśmy ksylitol)
  • 250 g mąki orkiszowej Pernerka
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dżem truskawkowy
  • Nutella
  • cukier waniliowy

RADY I SZTUCZKI:

PRZYGOTOWANIE:

W dużej misce ubij twaróg z substancją słodzącą, dosyp mąki, proszku do pieczenia, soli i dobrze ugnieć ciasto. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy na placek w kształcie prostokąta. Na połowę ciasta połóż dżem truskawkowy, a drugą połowę posmaruj Nutellą i zwiń.
Ze zwiniętego ciasta odkrawaj ślimaki o grubości 0,5 cm i piecz je w temperaturze 180 stopni przez około 10 – 15 minut. Po wyjęcia z piekarnika posyp jeszcze cukrem waniliowym i ślimaki są gotowe.

 

 

 

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.