RACUCHY GRYCZANE

Share on Facebook
10 porcji
1 / 5stopień trudności
30 min

SKŁADNIKI:

  • 100 g mąki gryczanej razowej Pernerka
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 50 g płatków owsianych
  • 2 jaja
  • 20 g miodu

RADY I SZTUCZKI:

Jeżeli do przyozdobienia racuchów użyjesz twarogu w kostce, rozrzedź go mlekiem kokosowym, a będzie miał jeszcze mocniejszy kokosowy smak.

PRZYGOTOWANIE:

Płatki wsyp do dużej miski, zalej je mlekiem kokosowym, wymieszaj i odstaw na chwilę, żeby zmiękły. Do przygotowanych płatków dodaj jaja, mąkę i miód, a następnie porządnie wymieszaj drewnianą łyżką. Na patelni roztop odrobinę masła klarowanego i łyżką na nie kładź racuchy. Każdy racuch podsmaż na małym ogniu z obu stron po około 2 minuty. Racuchy przyozdób twarogiem, owocami i polej miodem.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.