PISTACJOWE GRISSINI

Share on Facebook
25 porcji
1 / 5stopień trudności
60 min

SKŁADNIKI:

CIASTO

  • 500 g mąki pszennej TYP 530 Pernerka
  • 250 g wody
  • 40 g oliwy
  • 20 g miodu
  • 5 g soli morskiej
  • 200 g grubo posiekanych niesolonych pistacji
  • 10 g drożdży

DO WYKOŃCZENIA

  • 1 łyżka soli morskiej

RADY I SZTUCZKI:

Końcówki namocz w rozpuszczonej mlecznej lub białej czekoladzie. Posyp mieszanką soli i kolorowej posypki. Przechowuj z zamykanym naczyniu w suchym i chłodnym miejscu.

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wymieszaj i ugnieć, tworząc elastyczne nielepiące się ciasto; przykryj folią i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozwałkuj cienkie paski o długości 35 cm, potrzyj je wodą, posyp gruboziarnistą solą i od razu upiecz na blasze wyłożonej papierem w temperaturze 170°C aż się zrumienią. Odstaw do wystygnięcia.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.