NALEŚNIKI Z CUKREM KOKOSOWYM I OWOCAMI

Share on Facebook
4 ks porcji
2 / 5stopień trudności
20 min

SKŁADNIKI:

DO PRZYGOTOWANIA NALEŚNIKÓW:

  • 100 g mąki ryżowej Pernerka
  • 2 jaja
  • 180 ml tłustego mleka
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego
  • ¼ łyżeczki skórki z cytryny
  • szczypta soli
  • masło klarowane do smażenia

DO PRZYGOTOWANIA CUKRU KOKOSOWEGO:

  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • ½ łyżeczki cynamonu

DO WYKOŃCZENIA:

  • świeże owoce (maliny, czarna porzeczka itd.)
  • płatki kokosowe
  • konfitura do smaku

RADY I SZTUCZKI:

Naleśniki smakują doskonale również z nadzieniem z ubitego twarogu lub ricottą.

PRZYGOTOWANIE:

Do miksera włóż mąkę, jaja, wlej mleko, wsyp cukier, skórkę z cytryny i sól. Dokładnie zmiksuj.
Naleśniki smaż na patelni na małej ilości masła klarowanego z obu stron.
Gotowe naleśniki posmaruj konfiturą i posyp cukrem kokosowym.
Na koniec naleśniki ozdób płatkami kokosowymi i świeżymi owocami.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.