MUFFINY MALINOWE

Share on Facebook
8 - 10ks porcji
2 / 5stopień trudności
35 min

SKŁADNIKI:

  • 140 g mąki ryżowej Pernerka
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1 jajo
  • 120 ml mleka
  • 40 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny
  • szczypta soli
  • 150 g świeżych malin

RADY I SZTUCZKI:

Jeżeli chcesz uczynić z muffinów bardziej wyrafinowany deser, możesz ozdobić je jeszcze kremem waniliowym lub czekoladowym, który można upiększyć wiórkami czekoladowymi.

PRZYGOTOWANIE:

W misce wymieszaj mleko, jajo i masło. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiej. Dodaj cukier, skórkę z cytryny i sól.
Formę na muffiny wyłóż papierowymi koszyczkami i wypełnij mniej więcej do połowy ciastem. Następnie dodaj maliny i przykryj je jeszcze ciastem. Na koniec ułóż na górze pozostałe maliny.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 16 -18 minut.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.