GOFRY DOMOWE Z ŚMIETANĄ I OWOCAMI

Share on Facebook
2 porcji
2 / 5stopień trudności
20 min

SKŁADNIKI:

  • 2 jaja
  • 35 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego (rozpuszczonego)
  • 25 g kokosa (zmiksowanego)
  • 50 g mąki owsianej razowej Pernerka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

DO WYKOŃCZENIA:

  • 200 g śmietany creme fraiche
  • 100 g dżemu morelowego
  • świeże owoce (maliny, truskawki)

RADY I SZTUCZKI:

Gofry można podawać z dowolnymi owocami. Creme fraiche można zastąpić śmietaną, śmietanka do ubijania lub twarogiem.

PRZYGOTOWANIE:

Jaja ubij robotem z cukrem do uzyskania piany w jasnym kolorze. Następnie dodaj pozostałe składniki i już tylko delikatnie wymieszaj.
Piecz w gofrownicy przez około 5 minut (z początku jej nie otwieraj).
Gotowe gofry podawaj z dżemem morelowym, śmietaną i świeżymi owocami.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.