OPOWIEŚĆ O MĄCE
Mieląc mąkę, czerpiemy z doświadczenia kilku pokoleń młynarzy i miłości do naszego rzemiosła. Wykorzystujemy wyłącznie wysokiej jakości surowce i najwyższej klasy technologie.
NASI DOSTAWCY
Wszystkie zboża, jakie mielimy, otrzymujemy od sprawdzonych rolników i punktów zbytu.
ZIARNO POCZĄTKIEM WSZYSTKIEGO
Kiedy to, w co wierzysz w pełni cię pochłania, czujesz, że warto. Dlatego wybieramy plantatorów, którzy w swoją pracę wkładają serce, a ziarno otaczają niezbędną opieką, aby jego jakość była zawsze na najwyższym poziomie.
UPRAWIAMY
I ZBIERAMY ŻNIWA
Uprawa zboża jest nieodzowną częścią naszej historii, a żniwa od niepamiętnych czasów były wielkim świętem. Choć dzięki nowoczesnej technologii wszystko stało się trochę prostsze, nie zapominamy, jak ciężką pracą jest rolnictwo i jak ważne są dla nas udane plony.
NADZÓR
Wszelkiego rodzaju zboża i zboża rzekome, które przekraczają próg naszego młyna, przechodzą bardzo skrupulatną kontrolę jakości w naszym nowoczesnym laboratorium. Nie jest to jednak cały proces kontroli. Mąka przechodzi przez kontrolę jakości również podczas mielenia, a także przed oddaniem do pakowania. Jakość jest dla nas bezwzględnym priorytetem. Więcej o naszym młynie przeczytasz na mlynperner.cz.
NASZA
TECHNOLOGIA
Pernerkę mielimy dla ciebie w naszym własnym młynie, którego historia sięga roku 1420 i który jest dziś najnowocześniej wyposażonym młynem w Czechach. Mąki razowe mielimy w sercu Czeskiego Raju z wykorzystaniem wyjątkowej technologii mielenia, która jako jedyna na skalę krajową jest w stanie zemleć mąkę razową na mąkę drobno mieloną, przy czym znacznie mniej uszkadza ziarna skrobiowe. Dzięki temu Pernerka nabiera lepszych właściwości do pieczenia oraz zachowuje więcej wartości odżywczych. Więcej o naszym młynie przeczytasz na mlynperner.cz
PAKUJEMY JĄ DLA CIEBIE
Nie boimy się, ba, wręcz przepadamy za trendami. Dlatego Pernerkę pakujemy dla ciebie w nowoczesne torebki, których nie musisz chować do szafki.