GRYCZANE ROGALIKI WANILIOWE

Share on Facebook
25-35 ks porcji
2 / 5stopień trudności
30 min

SKŁADNIKI:

  • 280 g mąki gryczanej razowej Pernerka
  • 200 g miękkiego masła
  • 100 g cukru pudru
  • 120 g włoskich orzechów
  • 1 cukier waniliowy
  • skóra z połowy cytryny

RADY I SZTUCZKI:

Do cukru pudru, w którym jeszcze gorące rogaliki obtaczamy, można dodać ziarenka laski wanilii.

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zmieszaj w ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 12 godzin. Potem wyjmij ciasto i uformuj rogaliki. Piecz przez 12 – 15 minut w temperaturze 170°C. Jeszcze ciepłe rogaliki obtocz w cukrze pudrze i 1 łyżce cukru waniliowego.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.