ORKISZOWE ROGALIKI WANILIOWE

Share on Facebook
10 porcji
1 / 5stopień trudności
140 min

SKŁADNIKI:

  • 400 g masła
  • 200 g mielonych migdałów
  • 500 g mąki orkiszowej Pernerka
  • 160 g cukru pudru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 żółtko

RADY I SZTUCZKI:

Ciastka owiń papierem i włóż do papierowego pudełka, postaw w suchym i chłodnym miejscu, a bardzo długo zachowają świeżość.

PRZYGOTOWANIE:

Z wszystkich składników oprócz cukru pudru i wanilii wyrób ciasto. Te wymienione odłóż na bok do posypania. Ciasto odstaw na około 2 godzin, a następnie zacznij z niego formować rogaliki. Piecz je przez 15 minut w temperaturze 160 stopni. Na koniec obtocz rogaliki w mieszance cukru pudru z cukrem waniliowym.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.