CRUMBLE WIŚNIOWY

Share on Facebook
4 porcji
2 / 5stopień trudności
50 min

SKŁADNIKI:

NA KRUSZONKĘ:

  • 80 g mąki owsianej razowej Pernerka
  • 80 g masła
  • 80 g posiekanych płatków migdałowych
  • 100 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli

DO OWOCÓW:

  • 500 g drylowanych wiśni
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 3 łyżki cukru trzcinowego

RADY I SZTUCZKI:

Crumble nie musi być deserem, świetnie nadaje się jako śniadanie.

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na kruszonkę przełóż do miski i ugniataj do momentu powstania kruszonki.
Wydrylowane wiśnie włóż do miski ze skrobią i cukrem, i dokładnie wymieszaj.
Do miski przełóż wiśnie i posyp je kruszonką.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 – 30 minut.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.