NALEŚNIKI Z CUKREM KOKOSOWYM I OWOCAMI
SKŁADNIKI:
DO PRZYGOTOWANIA NALEŚNIKÓW:
- 100 g mąki ryżowej Pernerka
- 2 jaja
- 180 ml tłustego mleka
- 1 łyżeczka cukru kokosowego
- ¼ łyżeczki skórki z cytryny
- szczypta soli
- masło klarowane do smażenia
DO PRZYGOTOWANIA CUKRU KOKOSOWEGO:
- 2 łyżki cukru kokosowego
- ½ łyżeczki cynamonu
DO WYKOŃCZENIA:
- świeże owoce (maliny, czarna porzeczka itd.)
- płatki kokosowe
- konfitura do smaku
RADY I SZTUCZKI:
Naleśniki smakują doskonale również z nadzieniem z ubitego twarogu lub ricottą.
PRZYGOTOWANIE:
Do miksera włóż mąkę, jaja, wlej mleko, wsyp cukier, skórkę z cytryny i sól. Dokładnie zmiksuj.
Naleśniki smaż na patelni na małej ilości masła klarowanego z obu stron.
Gotowe naleśniki posmaruj konfiturą i posyp cukrem kokosowym.
Na koniec naleśniki ozdób płatkami kokosowymi i świeżymi owocami.