PASZTECIKI

Share on Facebook
20 porcji
1 / 5stopień trudności
15 min

SKŁADNIKI:

CIASTO:

  • 150 g mąki pszennej razowej Pernerka
  • 75 ml piwa
  • 65 g masła – w temperaturze pokojowej
  • sól

NADZIENIE:

  • 75 g śmietany
  • 50 g tartego sera gouda

RADY I SZTUCZKI:

Można wziąć dowolny ser, według własnych upodobań.
Jako nadzienie dobry też jest smażony boczek z czerwoną cebulą lub szalotką.

PRZYGOTOWANIE:

W robocie ugnieć ciasto ze wszystkich składników. Ciasto będzie dość miękkie. Rozwałkuj je i wykrój kółka.
W misce wymieszaj śmietanę i ser.
Na każdym kółku połóż kawałek nadzienia i przykryj drugim kółkiem, a krawędzie zlep, ugniatając widelcem.
Podpiecz na patelni teflonowej bez oleju.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.