ŻYTNIE NALEŚNIKI SZPINAKOWE

Share on Facebook
8 porcji
1 / 5stopień trudności
30 min

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki żytniej razowej Pernerka BIO
  • 2 jaja
  • 150 g rozmrożonego szpinaku – lub świeżego
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

NADZIENIE

  • Opakowanie serka kanapkowego
  • Garść posiekanej dymki
  • Garść czerwonej i żółtej papryki pokrojonej w kawałki
  • Sól, pieprz

RADY I SZTUCZKI:

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na ciasto umieść w robocie i zmiksuj do osiągnięcia gładkiej masy, ciasto będzie płynne jak zwykłe naleśniki, w razie potrzeby można je jeszcze rozrzedzić wodą.
Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie.
Naleśniki smaż na oliwie, a następnie nakładaj na nie nadzienie.
Można podawać na ciepło lub na zimno.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.