MUFFINY WIOSENNE

Share on Facebook
10 porcji
2 / 5stopień trudności
30 min

SKŁADNIKI:

  • 150 g mąki pszennej TYP 400 Pernerka
  • 4 jaja
  • 60 g roztopionego masła
  • 125 g twarogu
  • 30 g czosnku niedźwiedziego
  • 50 g tartego parmezanu
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól i pieprz

RADY I SZTUCZKI:

Zamiast czosnku niedźwiedziego możesz wykorzystać liście szpinaku lub pokrzywy.

PRZYGOTOWANIE:

Wpierw ubij pianę z jajek ze szczyptą soli. Następnie dodaj schłodzone rozpuszczone masło, twaróg i drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi, a następnie ostrożnie wymieszaj.
W międzyczasie w drugiej misce wymieszaj mąkę, parmezan, tymianek i proszek do pieczenia.
Potem zmieszaj obie mieszanki. Powstałą masę posól i popieprz. Przełóż do formy na muffiny i piecz w temperaturze 160°C przez około 20 – 25 minut aż się zrumieni.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.