SUCHARKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Share on Facebook
35 porcji
2 / 5stopień trudności
30 min

SKŁADNIKI:

  • 200 g mąki orkiszowej Pernerka BIO
  • 50 g suszonych pomidorów w oleju
  • 40 g czarnych oliwek
  • 80 g masła
  • ½ proszku do pieczenia
  • 50 g serka kanapkowego
  • 1 jajo
  • 10 g płatków migdałowych
  • szczypta soli, pieprzu

RADY I SZTUCZKI:

PRZYGOTOWANIE:

Suszone pomidory odsącz i pokrój na drobne kawałki, oliwki też pokrój i odstaw.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, masło, serek kanapkowy, szczyptę soli i pieprzu. Następnie dodaj jajo, pomidory, oliwki oraz migdały i lekko wymieszaj.
Z ciasta uformuj równe kulki (około 15 g/szt.) i ułóż je na blasze z papierem do pieczenia. Piecz przez 15 – 20 minut 180°C aż się zrumienią. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia na kratce.

Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić prawidłowe działanie stron i dokonywać analizy odwiedzalności.
Korzystając ze strony, wyrażasz na to zgodę.