SUCHARKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI
SKŁADNIKI:
- 200 g mąki orkiszowej Pernerka BIO
- 50 g suszonych pomidorów w oleju
- 40 g czarnych oliwek
- 80 g masła
- ½ proszku do pieczenia
- 50 g serka kanapkowego
- 1 jajo
- 10 g płatków migdałowych
- szczypta soli, pieprzu
RADY I SZTUCZKI:
PRZYGOTOWANIE:
Suszone pomidory odsącz i pokrój na drobne kawałki, oliwki też pokrój i odstaw.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, masło, serek kanapkowy, szczyptę soli i pieprzu. Następnie dodaj jajo, pomidory, oliwki oraz migdały i lekko wymieszaj.
Z ciasta uformuj równe kulki (około 15 g/szt.) i ułóż je na blasze z papierem do pieczenia. Piecz przez 15 – 20 minut 180°C aż się zrumienią. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia na kratce.